• Scroll naar beneden voor de informatie over de kosten, kolf huren/kopen, algemene (betalings)voorwaarden, klachten/geschillen en kwaliteitsborging.

Kosten

Een lactatiekundig consult kost: € 110,- (incl. reiskosten, administratiekosten en telefonische nazorg), ongeacht de duur van het consult met een maximum van 2 uur. Telefonische nazorg bestaat uit 1x een telefonisch consult. Voor reisafstanden meer dan 30 km v.v. geldt een meerprijs van €10. Een los telefonisch of email consult kost: €20,- (Hierbij is een eventueel 2e telefonische of mailopvolging inbegrepen.) Een videoconsult kost €40. 

Ik geef er de voorkeur aan om na het consult direct per pin af te rekenen. Ik laat dan een betalingsbewijs bij je achter.  Eventueel is betaling middels een tikkie ook mogelijk.  Na afsluiting van de zorg ontvang je een factuur, bij voorkeur per email. Na betaling kun je deze factuur bij je verzekeraar indienen. Een groot aantal ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten voor lactatiekundige zorg (een lijstje kun je vinden op www.nvlborstvoeding.nl). Alleen zorg van gecertificeerde (IBCLC) lactatiekundigen wordt vergoed. Sommige verzekeringsmaatschappijen hebben de voorwaarde dat er een verwijzing moet zijn van de huisarts of verloskundige.

Kolf huren en/of kopen

Prijzen van kolven lopen uiteen van circa € 30 -€ 50 voor een handkolf tot €200-€500 voor een dubbelzijdige electrische kolf. Voor prijzen zie de site borstkolven.net (link linksonder). NB de site is niet WHO code compliant! Bij de meeste thuiszorgwinkels en zorginstellingen zijn kolven ook te huur. De prijs varieert van €10 tot €15 per week. Een kolf kopen kun je kopen bij de thuiszorgwinkels of babywinkels en in sommige drogisterijen. Ook online zijn kolven en accessoires te koop.

 Algemene (betalings)voorwaarden

 1. De tarieven zijn geldig vanaf 1 april 2022. Genoemde tarieven voor lactatiekundige zorg zijn in overeenstemming met de regelingen van de Nederlandse Vereniging voor Lactatiekundigen (NVL).
 2. De lactatiekundige streeft naar de best mogelijke zorg voor moeder en kind en houdt zich aan de daarvoor geldende “Scope of Practice”en “Code of Ethics” van de International Board of Lactation Consultants Examiners (IBCLE).
 3. Tijdens het consult wordt gevraagd om akkoord voor facturatie.
 4. Binnen 1 maand na afloop van de zorg ontvangt de client een factuur.
 5. Alvorens deze ingediend wordt bij de zorgverzekeraar dient deze factuur eerst betaald te worden.
 6. De betalingstermijn voor particulieren is 2 weken.
 7. Indien het openstaande bedrag niet op tijd betaald is, volgt een herinnering per post, sms, whatsapp,  of email.
 8. Indien dan nog niet wordt betaald, volgt een aanmaning per post
 9. Indien betaling van deze aanmaning niet per ommegaande voldaan is, wordt een incassobureau ingeschakeld.
 10. Is betaling van de factuur een probleem, dan wordt het zeer op prijs gesteld om daarover zo snel mogelijk telefonisch contact op te nemen met de praktijk.
 11. Betalingen worden gedaan op rekeningnummer NL47 TRIO 0338797300, tnv Tiktak te Delft.
 12. Certificeringsnummer IBCLC is L-36075, lidnr NVL is 32205, ingeschreven bij KvK 27333952, en tevens bij het CRKBO.(SBI code 86923)
 13. De uitgebreide algemene voorwaarden vind je hier.

Klachten/geschillen

 1. Als zorgaanbieder is Lactatiekundige Praktijk Karin Tiktak verplicht zich aan de WKKGZ te houden.
 2. Bent u ergens ontevreden over, of heeft u een klacht over mijn zorg? Ik ga graag met u in gesprek en op zoek naar een oplossing. Wenst u onafhankelijke ondersteuning daarbij, bijvoorbeeld omdat u het moeilijk vindt om het met mij te bespreken?  Dan kunt u contact opnemen met het Klachtenportaal Zorg.
 3. Mijn inschrijfnummer voor het klachtenportaal is 3083.

Kwaliteitsborging

Omdat elk moeder/baby koppel recht heeft op de best mogelijke lactatiekundige zorg is het belangrijk dat deze kwaliteit gewaarborgd wordt. Een lactatiekundige IBCLC die lid is van de NVL geeft je de garantie dat zij zich houdt aan een aantal belangrijke regels. Er is een beroepsprofiel opgesteld. Het privacy protocol is van toepassing. De lactatiekundige praktijk houdt zich aan de betreffende WHO-code. Het jaarverslag van de NVL is in te zien op aanvraag.